این مقاله توسط آقای امیر شاه حسینی از دانشجویان دانشکده بازار نوشته شده است برای ارتباط بیشتر با نویسنده مقاله می توانید با آیدی [email protected] در تلگرام تماس برقرار نمایید.
موضوع: تحلیل تکنیکال ارز ریپل در تایم فریم هفتگی و روزانه
ریپل با نماد اختصاری XRP یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود ۴۱.۴ میلیارد دلار، در رتبه ۶ بازار قرار داشته و سهم ۱.۸۵ درصدی از کل بازار را در اختیار دارد . هر واحد از ریپل در این لحظه با قیمت ۰.۸۶۰۳۸۸ دلار، با احتساب نرخ تتر ۲۶,۷۳۷ تومان معادل ۲۳,۰۰۴ تومان معامله می شود و حجم مبادلات روزانه آن ۱.۸۱ میلیارد دلار است. قیمت در ۲۴ ساعت اخیر ۰.۴۰% - کاهش یافته است. بالاترین قیمت ریپل در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۹۶ (04 January 2018) معادل ۳.۸۳ دلار بوده که همینک %۷۷.۵۴ پایینتر از آن زمان قرار دارد. تعداد واحدهای در گردش ریپل ۴۸.۱۲ میلیارد و تعداد کل واحدهای آن ۱۰۰ میلیارد خواهد بود. در حال حاضر فعال ترین صرافی که در آن ریپل معامله میشود، صرافی keraken با سهم %۲۳.۱۷ از حجم معاملات روزانه است.
در کندل اول که در تاریخ ۳ می سال ۲۰۲۱ رخ داده؛ مشاهده میشود بعد از اینکه خریداران رالی پرقدرتی را تا محدوده مشخص شده هدایت کردند؛ فروشندگان وارد عمل شده و قیمت را به یک حد تعادل میرسانند. در کندل هفتگی بعدی، عدم تعادل قوی را ایجاد کرده و قیمت را تا محدوده ۶۵ سنت می رسانند اما در این محدوده خریداران با ورود خود سعی بر این دارند که ترمز حرکت قیمت به نفع فروشندگان را کشیده و مانع از این بشوند که قیمت از ۶۵ سنت پایین تر برود اما مشاهده میکنیم که تلاش آنها بی فایده بوده و تنها توانسته اند تا ۵۰ درصد از کندل قبلی را اصلاح کنند. در ادامه فشار فروش قیمت را به پایینتر از محدوده ۶۵ سنت می رساند. زمانی که قیمت به سمت عدد ۵۰ سنت نزدیک می شود، مجددا تعادل قیمت میان خریداران و فروشندگان را مشاهده میکنیم که این بار به دلیل حضور پرقدرت خریداران اتفاق میافتد. می توان نتیجه گرفت که در این محدوده حجم سفارشات خرید بالایی وجود داشته که توانسته جلوی حرکت قدرتمند و مومنتوم قوی که فروشندگان در نزول قیمت ایجاد کرده بودند؛ را بگیرد.
پس این بیس هفتگی بسیار پرقدرت است و می توان از آن در آینده به عنوان تجمع دیدگاه خریداران یاد کرد.
حال به بررسی این محدوده پر قدرت در تایم فریم روزانه می پردازیم.
در بررسی چارت در تایم فریم روزانه با یک کندل انگالفینگ مواجه می شویم و خریداران دسته اول با ورود در این ناحیه باعث عدم تعادل به سمت بالا میشوند که این بیس انگالفینگ را به یک منطقه حمایتی در تایم روزانه تبدیل میکند. در نتیجه، هرگاه قیمت در آینده به این محدوده برسد؛ میتوان انتظار فعال شدن سفارشهای خرید بسیاری را داشت. همانطور که مشاهده میشود خریداران دسته دوم در ادامه، در همین محدوده وارد عمل می شوند و باعث ایجاد عدم تعادل به سمت بالا میشوند به گونهای که قیمت را از محدوده مشخص شده خارج میکنند و در اینجاست که خریداران دسته سوم و چهارم هم حاضر میشوند و یک عدم تعادل پایدار در چارت به وجود میآورند که در نتیجه قیمت با مومنتومی قوی به سمت بالا هدایت میشود.
و حالا اگر مجدد به تایم فریم هفتگی برگردیم؛ می توانیم تعادلی که در تاریخ ۳۱ می سال ۲۰۲۱ رخ داده را به عنوان ساپلای زون هفتگی در نظر بگیریم و انتظار حضور فروشندگان را در این ناحیه داشته باشیم. هرچند همانطور که در تایم فریم روزانه بررسی کردیم، قدرت فروشندگان در حال کم شدن است و می توان احتمال این را داد که قیمت در جریان حرکتش به سمت این ناحیه به تدریج با فروشندگان کمتری مواجه شود و خریداران سعی کنند در این ناحیه بیشتر نفوذ کنند.
با بررسی دوباره چارت روزانه مشاهده میکنیم که در ناحیهی زردِ پررنگ، فروشندگان با حضور قوی خود عدم تعادلی ایجاد میکنند که ابتدا قیمت را به یک تعادل میرساند سپس با وارد کردن فشار زیاد سفارشات فروش، سبب عدم تعادل قیمت به سمت پایین میشوند.
انتظار می رود به دلیل تجمع دیدگاه در این ناحیه , زمانی که قیمت به این محدوده نزدیک شود؛ واکنشی را به همراه داشته باشد.
البته قیمت در ساپلای زون ممکن است دچار گرفتاری هایی شود و چند روزی در این محدوده رنج بزند ولی با توجه به رفتار قیمت و جریان سفارشات که هر دو ضعف فروشندگان را نشان میدهند؛ میتوان انتظار شکست این ساپلای زون و حرکت به سمت 1 دلار را داشت
واگر قیمت کامل از این ساپلای زون ریجکت شود , قیمت میتواند به سمت دیمند زون رفته و با جمع کردن سفارشات خرید , مجدد به سمت 1 دلار حرکت کند.
این مقاله توسط دانشجویان دانشکده ی بازار گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نگارش یافته است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت.
در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین و تحلیل بازارهای مالی اشاره کرد.
مقالات گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.
امیر شاه حسینی
4 ماه پیش